Video vágás és szerkesztés menete
Blog

Video vágás és szerkesztés menete egyszerűen

Legyen szó vlogról, marketingstratégiáról vagy csak szórakozásról, ma mindenki arra törekszik, hogy minőségi videókat készítsen, hogy lenyűgözze a nyilvánosságot. Először sajátítsa el az alapokat. Ezután ismerje meg azokat a video vágás hibákat, amelyeket el kell kerülni, hogy rendkívüli végső renderelést kapjon. Hogy fogalmad legyen arról, mit ne tegyél, így felsorolta az öt leggyakoribb filmszerkesztési hibát.

Csak egy nézőpontja van egy jelenetnek

Tapasztalat hiányában a film és videogyártásban kezdők gyakran csak egyféleképpen (csak egyetlen nézőpontból) veszik fel a jeleneteiket. Utóbbiak azonban egyhangúak és fárasztják a nézőket! Emellett számos művészi lehetőségtől is megfosztják a szerkesztőket, amelyek kihasználatlanul maradnak. Számos módja van annak, hogy elkerülje a hosszú lövések elragadtatását. A legrelevánsabb több látószög használata ugyanazon műveletek filmezésekor, melyekkel a video vágás kivitelezésekor is lehet segíteni.

Először is ritmust ad a szerkesztésnek a váltott felvételekkel. Ezután finomítja azokat az üzeneteket, amelyeket a szerkesztő szeretne közvetíteni hallgatóinak. Hogy mindent megértsen, fedezze fel a következő oktatóanyagban, hogyan és miért használjon több látószöget.

Elfelejti meghatározni a videó narratív szerkezetét

A filmvágás szervezése a narratív szerkezettel kezdődik. Ezt a részt gyakran figyelmen kívül hagyják a sorozatok és filmek vágásakor. Valóban, a szakemberek néha túl gyorsan belelendülnek a filmek világába. Ez azonban a kérdéses videó tényleges tartalma szempontjából. Ezért oda kell figyelni, hogy a közönség számára a legjobb filmes élményt nyújthassuk. Ehhez alaposan gondolja át a forgatókönyvét! Mi lesz a jelenetek sorrendje és szeretne e videót készíteni időrendi sorrendben? Ez lehetővé teszi, hogy következetes maradjon a történetben, és jobban közvetítse üzenetét a filmben.

A hangsáv figyelmen kívül hagyása a video vágás közben

Elengedhetetlen, hogy nagy jelentőséget tulajdonítsunk a film hangsávjának. Valójában ugyanolyan fontos szerepet játszik, mint a kép. A zene ami felkelti a nézők érzelmeit a megtekintés idején. Általában három hangkomponens van jelen egyszerre. Először a hangok. Aztán a hangeffektusok. Ezután a film zenéje. Önön múlik tehát, hogy megtalálja-e a megfelelő egyensúlyt a különböző számok között.

Apró tippek

Először is használjon szerkesztő szoftvert, amely sávonkénti vezérlést kínál. Másodszor, állítsa be az audiokomponensek intenzitását, hogy a karakterek hangját ne nyomják el teljesen a hangeffektusok vagy a háttérzene.

Rossz zeneválasztás

A megfelelő zene megtalálása a filmhez extra hangulatot ad történetének. Valójában a nem megfelelő zene esetén a hallgatók nagyon gyorsan elmulaszthatják a közvetíteni kívánt üzeneteket. Szóval, hogyan kell helyesen csinálni? Nos, mi sem egyszerűbb. Próbáljon olyan zenét találni, amely illeszkedik az aktuális jelenet érzelméhez: melankolikus, örömteli, titokzatos, nosztalgikus… Ha az Ön forgatókönyve összetettebb, és egyedi zenét igényel, jobb, ha olyan zeneszerzőt keres, aki elkészít egy darabot csak Önnek. Meghívhat zenészbarátokat, zenei stúdiókat vagy konzervatóriumi hallgatókat.

A legjobb lenne, ha a szerkesztés megkezdése előtt megkeresné a zenét. Így a szerkesztés során a képeket a zene hangjára bonthatja. Ehhez speciális webhelyei vannak, amelyek számtalan jogdíjmentes zenét gyűjtenek össze. Kétféleképpen találhat nagyszerű zenét produkcióihoz.

A szerkesztési technikák rossz kezelése

Bármilyen technikát is használ a film szerkesztéséhez, bölcsen kell hozzányúlni. Senki sem várja el egy hollywoodi rendező képességet egy amatőrtől. Csak ügyeljen a köztük lévő tervek összhangjára és a videó megértésére, különben mit sem ér az egész. Vegyük például az oldaltörést vagy jumpcut-ot. Igaz, hogy felgyorsíthat egy hosszú jelenetet, vagy egyszerűen csak dinamikusabbá teheti. A kezdők azonban néha túlzásba esnek, érthetetlenné és epilepsziássá teszik az eredményeiket a film vágás közben. Ennek elkerülése érdekében ne habozzon elolvasni néhány tanácsot a vágási és összeszerelési technikákról.