A legjobb zabtejek
Blog

A legjobb zabtejek

A baristák szeretik gazdag tejeskávé alapjaként használni, ahogy mi is szeretjük, hogy milyen jól illik egy tál gabonapehelyhez. És nem is beszélve, ez egy átlagos tejbajuszt eredményez. A zabtejek – sima, krémes állagának és finom gazdagságának köszönhetően – komoly feltűnést kelt.

Ezért kértük a táplálkozási szakértőket, hogy segítsenek eligazodni a rendelkezésre álló lehetőségek túlnyomó számában. A dietetikusok a legjobb zabtejmárkákat kínálják, amelyeket az Ön egészségügyi céljainak megfelelően vásárolhat.

A zabtej nagyszerű választás azok számára, akik érzékenyek vagy allergiásak a tejtermékekre, szójára és diófélékre. Tápanyagtartalma azonban teljesen eltér a többi tejfajtától, és az adott összetevőktől függ, amelyek márkánként változnak. Ezért fontos, hogy olyan zabtejet keress, amely minimális összetevőket tartalmaz, ami valószínűleg azt jelenti, hogy kevésbé feldolgozott, mint más lehetőségek.

A legtöbb zabtej márka a piacon vagy repce- vagy napraforgóolajat tartalmaz, amely emulgeálószerként működik. Ezek az olajok kis mennyiségben fogyasztva nem jelentenek gondot, de túlzott mennyiségben gyulladást okozhatnak.

Ő jobban szereti az Oatlyt! Alacsony zsírtartalmú zabtej néhány más márkával szemben, mivel nem tartalmaz hozzáadott olajokat.

Egy másik nagyon kevés összetevőt tartalmazó zabtej a Thrive Market Organic Oat Beverage . Valójában csak kettő van: bio zab és forrásvíz. Míg sok zabtej általában sűrű és krémes, a Thrive’s könnyedebb és frissítőbb – tökéletes, ha hajlamos naponta inni.

Kapsz elég fehérjét?

Kövesse nyomon a makrókat úgy, hogy naplózza étkezéseit a MyPlate alkalmazásban . Töltse le most, hogy finomítsa étrendjét még ma! A népszerű zabtejmárkák közül Kristen Arnold, az RDN, a CSSD sport dietetikus és kerékpáros edző az Elmhurst Milked Oats Oat Milk -et részesíti előnyben. Több fehérjét tartalmaz (4 gramm csészénként) és kevesebb cukrot (5 gramm) más lehetőségekhez képest. Még egy plusz Elmhurst számára? Mindössze öt összetevőből áll: szűrt víz, teljes kiőrlésű zab, nádcukor, só és természetes aromák – és nincs hozzáadott gumi, olaj vagy emulgeálószer.

Természetesen egyesek számára még a kis mennyiségű cukor is túl sok cukornak tűnhet. Sok „eredeti címkével ellátott tejalternatívát alattomosan édesítenek, és ez már az első kortynál meglepetés lehet.

Tehát ha észrevesz egy „eredeti” feliratú kartondobozt, nézze meg az összetevők listáját és a tápértékre vonatkozó címkét, hogy elkerülje a hozzáadott cukrokat. Az enyhe ízű Dream Oat Beverage cukrozatlan zab nagyszerű választás ebben az esetben: kevesebb mint 1 gramm cukrot tartalmaz adagonként.

A boltban vásárolt zabtej egyik előnye az otthon készített zabtejjel szemben, hogy sok márkát úgy dúsítanak, hogy a tejhez hasonló tápanyagprofilt biztosítsanak. Így gyakran találhat hozzáadott kalciumot, D-vitamint és B12-t ezekben a zabkrémekben.

Ha túlnyomórészt növényi alapú étrendet eszel, előfordulhat, hogy nehezebben jutsz hozzá ezekhez a tápanyagokhoz, ezért nagyszerű, ha bejutsz a növényi tejbe. Aschéhez hasonlóan ő is szereti az Oatly!-t, amely az ajánlott napi kalciumbevitel 25 százalékát, valamint a D- és B12-vitamin 20, illetve 50 százalékát biztosítja.

A Planet Oat Extra Creamy zabtej egy másik dúsított márka, amely gazdag kalciumban és más jó anyagokban, és az ajánlott napi kalciumbevitel 20 százalékát, a D-vitamin 10 százalékát és a B12 40 százalékát biztosítja. Lehetőség van kalciumszükségletének kielégítésére növényi alapú étrenddel, de ehhez extra szorgalomra lehet szükség. A tejalternatíva dúsításának biztosítása remek kiindulópont, különösen akkor, ha naponta fogyasztja.

Kipróbálhatja az Oatsome Organic Oat Milk -et is, amely az ajánlott napi kalciumbevitel 20 százalékával, D-vitaminnal 10 százalékával és B12-vel is dúsított.