Gödöllői állatmenhely
Blog

Gödöllői állatmenhely

Különösen a COVID periódusban számos vizsgálat folyik a gödöllői állatmenhely örökbefogadásáról. Mindenki csak a legjobbakat kívánja ezeknek az állatoknak. De senki sem tudja, hogy néz ki a kulisszák mögött, és hogy fokozott az ellenségeskedés, támadások és sértések az állatmenhelyek alkalmazottai ellen. A koronajárvány ezt még súlyosbította.

A gödöllői állatmenhely és a korona korlátozások

A koronai korlátozások kezdete óta jelentősen megnövekedett kereslettel is meg kell küzdenünk, különösen a fiatal kutyák és macskák iránt. A megértés hiánya, miszerint nem tudjuk mindenkinek „felajánlani” pontosan a kívánt állatot (életkor, fajta, jellemzők), nemcsak a vírus óta ér minket. Természetesen növekszik a megnövekedett megkeresések miatt a gödöllői állatmenhely. Jól ismerjük azt a vádat, hogy valójában egyáltalán nem akarunk állatokat szállítani, túlzott követelményeket támasztunk a tartással szemben, és hogy a jó szándékú érdekelt fél számára teljesen lehetetlenné válik egy állat „megmentése”. Ezért mi vagyunk a hibásak az illegális kölyökkereskedelemben, nem pedig a megfelelő keresletet biztosító vásárlók vagy akár maguk a kereskedők, akik haszonszerzés céljából halottakat haladnak át.

Elkobozták a külföldről érkező kutyákat

A telefonok nem állnak mozdulatlanul, különösen azután, hogy elkobozták a külföldről érkező számos illegális (kiskutya) szállítmányt. Annak ellenére, hogy világosan közölték a külvilággal, hogy az állatokat az állategészségügyi hivatal lefoglalta. Többnyire karanténban ülve, és a hivatal még nem döntött arról, hogy tovább tudjuk-e adni az állatokat, az érdeklődők ragaszkodnak egy kutya. Fenntartásához, vagy legalább legkevesebb egy (nem létező!) várólistára. Gyakran hiányzik annak megértése, hogy a várólista vezetése megfizethetetlen költséget jelentene egy állatmenhely számára. Az állatmenhelyet olyan szolgáltatónak tekintik, akinek a lehető legjobban kell szolgálnia az ügyfél kívánságait, az állatokat áruként, a szállítás elkobzását az állatjóléti törvény nyilvánvaló megsértése miatt a szállítás késedelmeként. Az állatmenhely, amelyben az állatokat tartják, ezután felelőssé válik ez utóbbiakért.

Megfelelőek a feltételek a gödöllői állatmenhely területén

Sokan keresik fel a menhelyet abban a reményben, hogy gyorsan új háziállatot találnak és hazahozzák magukkal. De: A megfelelő elhelyezéshez idő és munka szükséges. Vannak követelmények és szabályok, amelyeket az állatmenhely dolgozóinak be kell tartaniuk. Beilleszkedik az állat az új családba? Megfelelőek-e az új lakhatási feltételek? Van-e elegendő ideje a családnak az állat gondozására. Különösen a kezdeti időszakban (akklimatizációs szakasz)? Ezt és sok más szempontot jól át kell gondolni, amikor a kihelyezésről van szó. Ezenkívül gyakran több érdeklődő is részt vesz egy adott állatban.

Soha nem szabad elfelejteni: még akkor is, ha ez viszonylag rövid időszak lesz az életedben, amikor az állat veled lesz, az állat számára ez az egész élete. Ezért az együttélésnek alkalmasnak és szépnek kell lennie állatok és emberek számára a gödöllői állatmenhely.

A vírus miatt valószínű, hogy jelenleg az új háziállat iránti vágy gyakran unalomból vagy magányból fakad. Különösen a kölyökkutyák nagyon népszerűek. Ezért arra kérjük Önt, hogy kétszer is gondolja át, képes-e és szeretne-e vállalni egy új háziállat felelősségét egész életében.

Ezért arra kérünk minden érdeklődőt, hogy maradjanak nyugodtak és türelmesek, elvégre mindannyian csak a legjobbakat akarjuk az állatoknak. Nagyon sok csodálatos állat vár új otthonra.

Ezért akciót szeretnénk indítani, és arra kérünk mindenkit, hogy hagyjon egy kis kellemes kapcsolatot a tartózkodási helye vagy kérése szerinti állatmenhelyen. Barátságos üzenet a közösségi oldalon vagy a postaládában, egy kis ajándék – esetleg házi sütemény vagy egy finom (házi) fagylalt a forró nyári időszakban -, vagy egyszerűen felajánlás az állatmenhelyen való segítségre vagy menésre séta kutyával. Együtt vagyunk erősek és legyőzzük ezt a nehéz időszakot.